dissabte, 26 de gener del 2008

A las ocho en el Bule


Aquesta primera novel•la de l’escriptor donostiarra gira al voltant d’uns anys atapeïts a la vida d’Arrats, un jove de la ciutat de Donosti que passa la vintena. Un llenguatge simple, sense grans figures ni reflexions, ens apropa sense concessions a la quotidianitat i realitat d’una generació de joves abertzales a la dècada dels noranta. Un dia a dia on es barreja el compromís, l’amor i el sexe, l’alcohol, les drogues, la lluita al carrer i la playstation.

De tot això en resulta un còctel explosiu en forma de relat trepidant de persecucions, ekintzas i pràctiques clandestines que il•lustren perfectament la vida d’aquells que han viscut, i encara ho fan, des de dins, el dia a dia del conflicte polític basc en totes les seves acepcions. Un viure frenètic amb múltiples finals possibles per aquells qui l’han practicat o s’hi han trobat immersos.

Arrats i els seus companys són militants d’organitzacions juvenils que viuen la lluita al carrer des de l’adrenalina fins la por, una rutina farcida de detencions, morts, foc i manifestacions.

Xabier Silveira, Txalaparta, 14€